Közösség

Digitális gyermekvédelem – Közösségi média

Közösségi médiaA gyorsan változó közösségi média platformoknál egyre nehezebben követhető, milyen új alkalmazások jelennek meg. A szülők és a gyermekek, fiatalok médiahasználati szokásai ráadásul annyira különböznek, hogy a szülő sokszor nem is hall azokról a platformokról, amelyeket a gyermeke használ, és az is előfordul, hogy a funkcióit sem érti. Így nehéz helyzetbe kerülhet, amikor a gyermeke engedélyt kér arra, hogy regisztráljon valamelyik platformra; ha pedig a platform használatával kapcsolatos élményeit osztja meg, vagy segítséget kér, a szülő gyakran nem is érti, miről beszél gyermeke.

A tájékoztató anyagok egységes szempontrendszer alapján készültek: a korhatár-besorolás, a platform bemutatása, jellemzői, a lehetőségek és a kockázatok, valamint a biztonsági beállítások a tájékoztató témái. Ezek között olyan információk is találhatók, amelyek a gyakorlott felhasználók számára is az újdonság erejével hatnak.

Noha a platformok jellemzői, felhasználási feltételei gyorsan változnak, az egységes szempontrendszer támogatást nyújthat az új változatok, esetleg még nem is létező felületek, vagy a hasonló platformok megítélésében is.

instagram_dgys_tajekoztato
snapchat_dgys_tajekoztato
tiktok_dgys_tajekoztato
twitch_dgys_tajekoztato
discord_dgys_tajekoztato
facebook_dgys_tajekoztato

%d bloggers like this: