Hazai hírek

A losonci fekete lesz, a többi járásban javult a helyzet

Rimaszombat

Vagy legalábbis nem romlott. A jövő hétre közzétett, húsvétig érvényes prognózis szerint a Tőketerebesi járás is kikerül a fekete járások közül, csakúgy, mint Rozsnyó.

A Lévai járásban viszont tovább javult a helyzet, már a piros zónába tartozik, ahogy a szomszédos Érsekújvári járás is – ezekben csak kéthetente kell antigéntesztre menni.

A többi magyarlakta járásban nincs változás, ami kedvező, hogy az előrejelzés szerint legalább nem várható a járványszámok újbóli megugrása.
A jövő héttől már csak 14 járás lesz fekete az eddigi 20 helyett.

Az adatokat Eduard Heger, az egészségügyi tárca irányításával ideiglenesen megbízott pénzügyminiszter ismertette. Ami szintén biztató, hogy a reprodukciós ráta már 0,85 és 0,9 százalék között van (ez azt jelenti, hogy 100 fertőzött személy már csak 85-90-nek adja tovább a vírust). Fordulatnak tekintik, ha a ráta 1 alá esik. Ebből a szempontból a déli járásokban a legjobb a helyzet, kivéve a fent említett nógrádi régiót.
A kórházban ápoltak száma egy hét alatt több mint 200-zal csökkent, most 3620-an vannak kórházban a Covid-19 miatt.

Javítás: Sajnos cikkünkben hibásan jelöltük feketének a Rimaszombati járást, az érintettektől elnézést kérünk!

[pdf-embedder url=”https://www.magyar-iskola.sk/wp-content/uploads/2021/03/Epidemiologicka-situacia_210323_sent.pdf” title=”Epidemiologicka situacia_210323_sent”]