Felhívások

Új diákutaztatási pályázat a Rákóczi Szövetségnél

A Rákóczi Szövetség a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan rendhagyó diákutaztatási pályázatot hirdet magyarországi és külhoni középiskolai osztályoknak.

A cél, hogy a járványügyi szabályokhoz igazodva minél több középiskolás keressen fel olyan helyszíneket, amelyek a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódnak.

A pályázaton 300 000 forint utazási támogatás nyerhető. A feltétel: meg kell jelölni és felkeresni egy olyan történelmi emlékhelyet az út során, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelem valamely meghatározó eseményéhez.

A szövetség az emlékhelyek kiválasztását az utazókra bízza, amely kapcsolódhat az első világháborúhoz, a trianoni országvesztéshez, a holokauszthoz, a második világháborúhoz, a náci és a kommunista diktatúrák áldozataihoz, 1956-hoz és a kitelepítésekhez.

A pályázat a Rákóczi Szövetség honlapján elektronikusan 2021. április 27-től május 24-ig bármikor benyújtható. A beérkező kérelmeket a Szövetség hetente elbírálja, hogy minél gyorsabban lehessen megszervezni a kirándulást, az érvényes járványügyi szabályok mellett.

Az elektronikus pályázat itt érhető el:
https://www.rakocziszovetseg.org/fooldal-n/64-aktualis/1574-rendhagyo-diakutaztatasi-program-2021