Hazai hírek

Gröhling megígérte, hogy könnyebb lesz az idei érettségi

Gröhling szerint nyitva kell hagyni az iskolákat érettségiAz oktatási miniszter ma leszögezte, hogy idén úgy rendezik meg az érettségi vizsgákat, ahogy a járvány előtti években – viszont könnyítést helyezett kilátásba.

Az már korábban kiderült, hogy az írásbelin minden tantárgynál 15 perccel több időt kapnak a diákok a tesztekre és a fogalmazásra. Branislav Gröhling szerint a szóbeli résznél is lesz változás.

„Az iskolák módosítják a szóbeli érettségi tételeket, és figyelembe veszik, hogy a távoktatás ideje alatt milyen módon tudtak felkészülni a diákok”

– jelentette ki a miniszter.

A középiskolás diákszervezetek több petíciót is indítottak, hogy ne kelljen szóbeli érettségi vizsgát tenniük, hiszen tanulmányaik felét távoktatásban töltötték. Erről itt írunk részletesen: NEM AKARNAK SZÓBELIZNI AZ ÉRETTSÉGIZŐK

A miniszter arról is beszámolt, hogy tovább csökkent a fertőzött iskolai alkalmazottak és diákok száma, és a múlt héten 600 ezer öntesztelést végeztek. Egyúttal figyelmeztette a szülőket, hogy a tavaszi szünet előtt is kérjék ki az antigénteszteket az iskoláktól.

Gröhling helyesli, hogy megszűnik a diákok karanténja, erről itt írtunk: MEGSZŰNIK A DIÁKOK KARANTÉNJA, FEBRUÁR 28-TÓL ORSZÁGOS LAZÍTÁS
Márciustól nem kell karanténba mennie annak a tanulónak, aki fertőzött személlyel került kapcsolatba, de 10 napig reszpirátort kell hordania – közölte az egészségügyi minisztérium.