Felhívások Oktatás

A nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális oktatásának támogatása 2021

Az oktatási minisztérium bejelentette, hogy a 2021-es évre 45 000 euró összegben különített el forrásokat a Nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális oktatásának támogatása 2021 című fejlesztési projekt finanszírozására.

regionális és multikulturálisAz elkülönített pénzeszközöket az alapiskolák, a középiskolák és az oktatási  intézmények finanszírozásáról szóló, 597/2003. sz. módosított törvény 4d. szakasza alapján nyújtják.

A támogatási területek a történelemmel, kultúrával, hagyományokkal kapcsolatot teremtő tevékenységek; a saját régió történelmi tényei, amelyek a nemzeti kisebbségek együttélésére összpontosítanak (pl. a roma holokauszt), a nemzeti kisebbségekhez és a többségi csoportokhoz tartozó gyerekek együttélését elősegítő tevékenységek.

Nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális oktatásának támogatása 2021

A pályázatot online űrlapon keresztül kell benyújtani, amelyhez mellékleteket (a projekt leírása, a projekt költségvetésének bontása és az alapító hozzájárulása) csatolnak.

A felhívásra 45 000 ezer eurót különítettek el. A hozzájárulás maximális összege egy kérelmező esetében 2000 euró. Támogatható pályázók a nemzeti kisebbségi tanítási nyelvű és nemzeti kisebbségi tanítási nyelvű alap- és középiskolák fenntartói. Ha a kérelmező egy nemzeti kisebbség nyelvét oktató alapiskola vagy középiskola fenntartója, fontos megadni a nemzeti kisebbség nyelvén tanuló tanulók számát.

regionális és multikulturálisA kérelem benyújtása

Az iskola igazgatója kitölti az elektronikus űrlapot, amely a https://multikulti.iedu.sk címen érhető el. A pályázatok benyújtásának határideje a közzétett követelményeknek megfelelően 2021.09.10., 23:59-ig.

A pályázóknak javasoljuk, hogy először tekintsék át és töltsék ki az alább található igazoló dokumentumokat és anyagokat. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk a multikulturna.vychova@minedu.sk e-mail címen.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Kedves Pályázó!
A pályázat helyes benyújtása és regisztrálása érdekében javasoljuk, hogy a pályázat elkészítése előtt olvassa el a csatolt dokumentumokat, amelyek segítenek a projekt tartalmának helyes összeállításában.

Készítsen el előzetesen minden mellékletet:

A pályázat 1. sz. melléklete – A projekt leírása, a pályázat 2. sz. melléklete – A projekt költségvetésének bontása és a pályázat 3. sz. melléklete – Az alapító hozzájárulása. A mellékleteket az űrlap kitöltése előtt az engedélyezett formátumban – .pdf (1. és 3. melléklet) és .xls/.xlsx (azaz MS Excel fájl) (2. melléklet) – kell elmenteni. Ezt követően ajánlott az online alkalmazás kitöltése.

Ajánlások:

A kérelem elkészítéséhez az Internet Explorertől eltérő böngészőt használjon;

  • ha szeretné, mentse el a pályázatot, mielőtt elküldi (az egész oldalt mentve, PDF formátumban kinyomtatva, vagy más módon);
  • győződjön meg arról, hogy a kérelem elküldése után megjelenik egy párbeszédpanel, amely tájékoztatja Önt a kérelem beérkezéséről;
  • a megadott e-mail címre egy visszaigazolást is küldünk a pályázat benyújtásáról, a pályázat másolatával együtt – FIGYELEM: a visszaigazolás néha a levélszemét (spam) mappába kerül, ezért ellenőrizze a levélszemetet is;
  • ha nem kap visszaigazoló e-mailt, próbálja meg más böngészőből és/vagy számítógépről elküldeni a jelentkezését (a duplikált jelentkezés NEM kizáró ok, az új jelentkezés felülírja az előzőt a rendszerben);
  • ha többszöri regisztrációs kísérlet után sem kap megerősítő üzenetet, kérjük, írjon a multikulturna.vychova@minedu.sk címre.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download