Hazai hírek

A Csallóközben van beoltva a legtöbb pedagógus az egész országban

A Dunaszerdahelyi járásban van beoltva a legtöbb pedagógus
(MTI-felvétel)

A Dunaszerdahelyi járásban van beoltva a legtöbb pedagógus, összesen 77 százalékuk. A sereghajtó Kiszucaújhely (49%), az országos átlag 66%.
Jól áll még Pozsony (72%), továbbá a Vágsellyei (73%) és a Komáromi járás (70%). Ezekben a lakosság átoltottsága is magasabb az országos átlagnál: ennek azért van jelentősége, mert minél kevesebben vannak beoltva, annál valószínűbb, hogy a harmadik hullám alatt újra bezárják az iskolákat egy-egy régióban.

A 128 ezer iskolai alkalmazottból 84 500-an vannak beoltva – árulta el Branislav Gröhling oktatási miniszter, ez pontosan kétharmad. Egyébként az említett Kiszucaújhelyen kívül mindenhol be van oltva a tanárok több mint fele, a sereghajtó járások közé Gyetva (54%), Gölnicbánya (55 %), Csaca (55 %) és Illava (56 %) tartozik.

Gröhling ismét hangsúlyozta, a pedagógusokat jobban veszélyezteti a delta variáns, egyrészt a pedagógustársadalom magasabb átlagéletkora, másrészt a beoltatlan diákok miatt.

„A kollégáik kétharmada beoltatta magát. Továbbá már 2 millióan Szlovákiában, és 2 milliárd ember a Földön. Nem látok jobb megoldást, mint az oltás”

– mondta Gröhling a beoltatlan pedagógusoknak címzett üzenetében.
A miniszter augusztus 16-ig oltási turnét tart az országban, és a tervek szerint augusztus 17-én jelenti be az új tanévre vonatkozó járványügyi intézkedéseket.