Versenyek

Díjazott gyermekrajzok kiállítása a pozsonyi Brämer-kúriában

A pozsonyi Brämer-kúriában
Harmos Károly (1879-1956) NIMFA TÁNCA • Pintér Aukciósház

Díjazott gyermekrajzok kiállítása nyílik a pozsonyi Brämer-kúriában. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők 2020/2021-es tanévben is meghirdették a szlovákiai
magyar iskolák és óvodák XIV. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát.

A meghosszabbított határidőig összesen 798 alkotás érkezett 75 intézményből 139 felkészítő pedagógus 751 tanítványától. Közülük a szakmai zsűri 54 alkotást jelölt meg díjazott műként és további 60 alkotást kiállításra javasolt. A zsűri tagjai voltak: Farkas Veronika igazgató, Limes Galéria Komárom; Novák Ágota művésztanár, textilművész, Komárom; Szabó Csekei Tímea művészettörténész, Duna Menti Múzeum, Komárom.

A kiállítás

A legjobbnak ítélt alkotásokból készült kiállítás 2021. szeptember 24-én 15.00 órakor nyílik a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában, a pozsonyi Brämer-kúriában.

Az ünnepélyes megnyitón adják át a díjakat – ezen  az alkotások beküldői és felkészítő tanáraik vesznek részt. Beszédet mond Fekete Irén a SZMPSZ elnöke, valamint Jarábik Gabriella a SzNM –
A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának igazgatónője.

A kiállítás 2021. október 17-ig látogatható. Az alkotásokat az iskoláknak is lehetőségük lesz kiállítani saját intézményükben, amire előzetes egyeztetés után nyílik lehetőség.

A díjazottak névsora

 

Kapcsolódó:

Harmos Károly ( ) festő, komáromi bencés tanár emlékezete. (esszé) Selye János Gimnázium, Komárom

A pozsonyi Brämer-kúriában
Harmos Károly (1879-1956)
A pozsonyi Brämer-kúriában
Harmos Károly: Tanulmányfejek • Budapest Aukciósház