Magyar irodalom Tanuljunk

Letölthetők Fűzfa Balázs középiskolai irodalomtankönyvei

Fűzfa BalázsLetölthetők Fűzfa Balázs középiskolai irodalomtankönyvei az Elektronikus Könyvtárból (MEK), tanári útmutatóikkal együtt. 

Fűzfa Balázsnak az elmúlt hetekben egyszerre több könyve is felkerült a MEK-be, egyik a húszezredik tételként.

Az ELTE szombathelyi Magyar Irodalomtudományi Tanszék egyetemi docensének 2008 és 2011 között megjelent, műszövegeket is tartalmazó középiskolai irodalomkönyvei felépítésüket, szemléletüket és beszédmódjukat tekintve is újszerűek: a megszokott, egyenes vonalú – irodalomtörténetre alapozott – szerkezet helyett koncentrikus körökben szervezik meg a tananyagot.

Könyvei írásakor a szerző az irodalom „egyben” és mindig egyszerre való létezését tekintette elsődleges szempontnak, ezért elsősorban a jelenségek mögötti összefüggések megragadására koncentrált.

négy élmény- és érettségi-központú kötet a kiadó Krónika Nova jóvoltából tanári útmutatóikkal együtt elérhetővé vált a Magyar Elektronikus Könyvtárban, ahonnan ingyenesen letölthetők.

Fűzfa Balázs MEK-ben megtalálható könyvei között szerepelnek a szerkesztésében 2007 és 2013 között megjelent A 12 legszebb magyar vers című konferenciasorozat kötetei is.

Fűzfa Balázs IrodalomA tankönyvekért és tanári útmutatóikért kattintson az alábbi linkekre:
Δ Irodalom_09
Δ Irodalom_10
Δ Irodalom_11
Δ Irodalom_12
Δ Tanári útmutatók

Fűzfa Balázsnak az elmúlt hetekben egyszerre több könyve is felkerült a Magyar Elektronikus Könyvtárba. Közöttük április 27-én Ottlik Géza Iskola a határon című regényéről készült monográfiája a húszezredik tételként.

A MEK a magyar internet egyik legrégibb és legismertebb, máig folyamatosan gyarapodó tartalomszolgáltatása. 1995 óta gyűjti a könyv jellegű digitális vagy digitalizált dokumentumokat, húsz éve már az Országos Széchényi Könyvtár keretein belül.