Hazai hírek

Az oktatásügyi minisztérium 17. hírlevele

Az oktatásügyi minisztérium hírleveléből:

oktatásügyi hirlevél
Tomáš Drucker és Daniel Bútora

VÁLTÁS A MINISZTÉRIUM ÉLÉN

A most felálló új kormány oktatási, tudományos, kutatási és sportminisztere JUDr. Ing. Tomáš Drucker lett. Drucker diplomás jogász, menedzser és politikus. A funkció átvételekor hangsúlyozta, hogy a minisztérium legnagyobb feladata ebben a hivatali ciklusban a tanterv tartalmának és a tanítás módjának megváltoztatása az általános iskolákban. Ő váltja Daniel Bútorát, aki öt hónapig vezette a tárcát.

„Többször is kifejeztem azt a reményemet, hogy az oktatásügy olyan minisztert kap, aki négyéves mandátumot kaphat itt, és ebben a négyéves mandátum alatt néhány dolgot valóban meg lehet tenni. Erre az országnak nagy szüksége van. Úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb tárca Szlovákiában, és remélem, hogy Drucker miniszter úr képes lesz legalább néhány problémát megoldani. ezekből a dolgokból, mert rengeteg van belőlük” – mondta Daniel Bútora, a volt miniszter.

„Ha sikeresek akarunk lenni, akkor az utasításokat és parancsokat támogatással és segítséggel kell felváltani. Meg kell változtatnunk a minisztérium hozzáállását, hogy a tanárokat meg tudjuk nyerni a változásnak, hogy érezzék, az állam segít nekik” – hangsúlyozta Tomáš Drucker, az új miniszter.

DRUCKER: FONTOS, HOGY A DOLGOK, AMIK MŰKÖDNEK, FOLYTATÓDJANAK

A gyermekek és tanulók általános iskolai oktatásának megváltoztatása, a középfokú szakképzés javítása, az agyelszívás megelőzése, a befogadás és a szegregáció javítása – ezek az oktatási miniszter fő prioritásai, amelyekkel foglalkozni szeretne. Arra is rámutatott, hogy foglalkozni kell a generációs szegénységgel, amely szerinte kritikus állapotban van.


Az oktatásügyi minisztérium 17. hírlevele:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [720.11 KB]

https://www.minedu.sk/newsletter-novinky-zo-skolstva/

%d bloggers like this: