Hazai hírek

Már a gyerekek 10 százaléka nem jár iskolába

10 százaléka
A november 1-től érvényes besorolás

Megugrottak a járványszámok az iskolákban is, eddig hetente a tanulók 4–5 százalékának kellett otthon maradnia, mert az osztályát bezárták a járvány miatt, most már a 10 százaléka nem jár iskolába, otthonról tanul.
Branislav Gröhling oktatási miniszter szerint 9 százalék tud részt venni az online távoktatásban.
Jelenleg az iskolai alkalmazottak 1,4 százaléka igazoltan fertőzött, a gyerekeknek a 0,7 százaléka, a múlt héten 300 ezer antigén öntesztelést végeztek el, 0,9 százalék lett pozitív.
A miniszter azt is megerősítette, hogy a fekete járásokban is nyitva maradnak az iskolák, csak azokat az osztályokat zárják be, ahol felbukkan a fertőzés.
Jövő héttől már 24 fekete járás lesz az országban, a déliek közül a Losonci és a Rimaszombati.

Csütörtöktől tanítási szünet következik, legközelebb kedden, november 2-án mennek iskolába a diákok, a kérdés az, hogy mennyien.

Mindenszenteken múlik

Minden azon múlik, hogy mekkora lesz a mozgás a következő napokban. Gröhling arra kéri a diákságot és a szülőket, hogy maradjanak otthon az ünnepek alatt, ne utazzanak keresztül-kasul az országban – ezen múlik, hogy halottak napja után mi lesz a helyzet az iskolákban.
A miniszter arra is rámutatott, a járványtérkép világosan tükrözi az átoltottsági adatokat, a fekete és bordó járásokban vannak a legkevesebben beoltva, és ezekben a járásokban kellett a legtöbb iskolai osztályt bezárni. Ha nagy lesz a jövés-menés, még több járás vált sötétebb színre.