Hazai hírek

Iskolabezárás a fekete és bordó járásokban! Gröhling nem helyesli

Az igazgató nem zárathatja be az egész iskolát
Branislav Gröhling

Az oktatási miniszter szerint nem megoldás az iskolák bezárása a fekete és bordó járásokban – egyébként az ország nagyjából 80 százaléka már ilyen besorolású. Csak Pozsony és további négy déli járás kivétel. Beleszámítva az ottani karanténeseteket is, alig néhány gyerek járna iskolába.

fekete és bordó

Branislav Gröhling a kormány járványszakértői stábjának javaslatára reagált: a konzílium a beoltatlanokra vonatkozó egyéb szigorítások mellett a tantermi oktatás korlátozását is javasolja a fekete és bordó járásokban.

„A szándékot értem. De ott akarnak beavatkozni, ahol nincs rá szükség. A tanulókkal foglalkoznak, az idősek helyett. Kórházba főleg idősek, és más betegségekben is szenvedők kerülnek, és 80 százalékuk nincs beoltva”

– hangsúlyozta Gröhling.

Szerinte a gyerekeket büntetnék a felelőtlen felnőttek miatt, akik nem oltatták be magukat. Nem a bezárás a megoldás, hanem, hogy a felnőttek menjenek el oltásra.

„Ráadásul még hónapokig lesznek bordó és fekete járások, alighanem egészen tavaszig!”

– tette hozzá az oktatási miniszter. Közlése szerint a héten a gyerekek 92 százaléka járt iskolába.

„Hogy hol mennyi osztály van bezárva, az tökéletesen másolja a járások átoltottsági térképét” – mutatott rá Gröhling.

A járványügyi konzílium azt javasolta, hogy teljesen zárják be azokat az iskolákat, ahol egyébként is több osztályban távoktatásra kellett átállni a karantén idejére fertőzött tanár vagy diák miatt.