Oktatás

Neveléslélektan óvodapedagógia szakos hallgatóknak

neveléslélektanDr. Zsubrits Attila (egyetemi docens, Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar, Neveléstudományi és Pszichológiai Intézet, Sopron) Neveléslélektan óvodapedagógia szakos hallgatóknak tankönyve az óvodapedagógus-jelöltek számára készült.

A tananyag olyan formában mutatja be a neveléslélektani ismereteket, hogy azok jól kapcsolhatók legyenek a korábbi pszichológiai kurzusok tartalmához: az általános lélektani, a fejlődéslélektani, a személyiségpszichológiai, a szociálpszichológiai és a játékpszichológiai tudáshoz. Emellett a kötet fő célkitűzésként azt határozza meg, hogy rendszerezi és összefoglalja azokat az alapvető elméleti ismereteket, amelyek az óvodai neveléshez és az óvodáskorú kisgyerekek személyiségfejlődését befolyásoló tényezők megértéséhez pedagógiai pszichológiai szempontból szükségesek. A fejezetek végén található kulcsfogalmak segítségével leellenőrizhetjük tudásunkat. A felsorolt kiegészítő szakirodalmak pedig még árnyaltabbá tehetik az egyes témakörök ismeretanyagát.

Természetesen a jegyzet nem helyettesítheti az előadásokon való részvételt, sem az önállóan elvégzett gyakorlati feladatmegoldás tapasztalatszerzését, de a szemináriumi órák kölcsönös egymástól tanulásának élményét sem. Az óvodai gyakorlatokon látott példák szintén jó segítséget jelenthetnek a tananyag elsajátításához. Mindezek a tanulási formák együttesen biztosíthatják a bontakozó kisgyermeknevelői hivatáshoz szükséges neveléspszichológiai ismeretek megszilárdítását.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.67 MB]