Hazai hírek

Gröhling megszólalt az iskolabezárások kapcsán

iskolabezárások
Branislav Gröhling oktatási miniszter

Kifogásolja az oktatási miniszter, hogy járásonként minden iskolát bezárat a helyi közegészségügyi hivatal, nem csak azokat, amelyekben valóban rossz a helyzet. Az sem tetszik neki, hogy „meghatározatlan időre” zárják be az iskolákat, nem egy hétre, vagy kettőre.

„Olyan iskolákat is bezártak, ahol minimális számú osztály volt karanténban. Ha rossz a helyzet, lépjen az RÚVZ, de most átesett a ló túlsó oldalára. Járásonként minden iskolát bezár, függetlenül attól, hogy mi a helyzet egyes helyeken”

– írta közösségi oldalán Branislav Gröhling.

 

Gröhling az iskolabezárások kapcsán az iskolaigazgatók leveleiről számolt be, akiknél csak egy-két osztály volt karanténban, sőt olyan iskola is akadt, ahol minden osztályban folyt a tanítás – mégis bezárták. Gröhling szerint legalábbis az lenne a cél, hogy ilyen iskolákat ne zárjanak be, ráadásul meghatározatlan időre.

„Az iskolák általános bezárása nem megoldás, ezt tudjuk a korábbi járványhullámok idejéből” – írta Gröhling, majd külföldi példákra hivatkozott, Csehországot, Magyarországot is említve, ahol a végsőkig igyekeznek elkerülni a bezárásokat.

 

Miniszteri sajtótájékoztató