Felhívások Szabadidő

LEGO ROBOTIKA tábor az alapiskolák 5-8. osztályos tanulóinak

LEGO ROBOTIKA
LEGO ROBOTIKA

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők 2022. július 4 – 8. között Komáromban LEGO ROBOTIKA tábort szerveznek az alapiskolák 5-8. osztályos tanulói részére.

Jelentkezni kizárólag elektronikusan lehet 2022. június 12-ig az alábbi linken:

https://forms.gle/QL3QAzJCi9BMrjca7

A LEGO ROBOTIKA Táborba maximum 15 tanulót tudnak fogadni a bejelentkezés sorrendjében.

A tábor programja szerint a résztvevők LEGO EV3 és LEGO Spike Primerobot készletekből építenek robotokat, amelyek programvezérléssel irányítanak. Megmozgatják a modelleket, szenzorok és szervomotorok segítségével működtetik és irányítják. Kódolnak blokkos programozási nyelvekben és természetesen sokat játszanak majd. A foglalkozások folyamán 2-3 fős csoportokban építenek és programoznak a diákok. Előzetes programozási ismeret nem szükséges, a robotikai készleteket és laptopokat biztosítunk.

A foglalkozásokat Hanesz Angelika vezeti. A hét folyamán a tanulókra pedagógusok felügyelnek, és szervezik a táborozók szabadidejét. A tábor részvételi díja bentlakóknak 70,-EUR, hazajáróknak 50,-EUR,amit majd a tábor első napján, a regisztrációnál kell befizetni. A bennlakó tanulóknak napi háromszori étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) biztosítunk. A hazajáró tanulók csak ebédet és vacsorát igényelhetnek. A táborozók ellátásának további költségeit az SZMPSZ és a társszervezők pályázati forrásból fedezik.