Hazai hírek

Ahonnan én jövök /ismerkedjünk meg egymással/ – versenyértékelés

Ahonnan én jövök /ismerkedjünk meg egymással/ - versenyértékelésElső alkalommal vállalt Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos védnökséget az EDUSOC Polgári Társulás által a gyermekek és fiatalok számára meghirdetett Ahonnan én jövök /ismerkedjünk meg egymással/, a nemzeti, etnikai és nyelvi csoportok helyi és regionális történelmére összpontosító irodalmi, művészeti és audiovizuális alkotói pályázaton.

A projekt célja többek között az, hogy az embereket arra ösztönözze, hogy megismerjék saját és egymás történelmét, és hogy a nemzeti többséget arra ösztönözze, hogy megismerje a nemzeti kisebbségeket és etnikai csoportokat.

A tegnapi díjazottak között voltak a pelsőci Dénes György alapiskola diákjai is. Gratulálunk a szervezőknek, a versenyben részt vevő díjazottaknak és a tanároknak!

Felhívom figyelmüket a pelsőci diákok díjnyertes projektjére!

Gömöri kaleidoszkóp

A Pelsőci Dénes György Alapiskola 8.B osztályának tanulói környékük gótikus templomait fedezik fel. A templomok által ismerik meg figyelemreméltó és gazdag történelmüket. Szereplők: Ádám Vivien, Farkas Fruzsina, Hajdú Krisztián, Hogya Ákos, Radič Noémi, Veszelovszky Erik Rendező: Szabó Tömöl Gabriella A videó az EDUSOC polgári társulás Odkiaľ som című verseny felhívására készült. Kategóriájában országos 2. helyet nyert. 2022