Oktatás

A történelem tantárgy tantervi követelményei gimnáziumok részére

A történelem tantárgy 2023. szeptember 1-jétől érvényes tantervi követelményei a magyar tannyelvű 4-osztályos gimnáziumok részére

Történelem A Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma 2023. március 2-án jóváhagyta a magyar tannyelvű, négyéves oktatási programmal rendelkező gimnáziumok történelem oktatási standardját, amely 2023. szeptember 1-jétől hatályos.

Az oktatási standard nem pusztán egy tantárgy teljesítményét és tartalmát rögzítő katalógusok összessége, hanem elsősorban a tanulók egyéni tanulási képességeinek fejlesztését szolgáló változatos tevékenységek és nyitott lehetőségek programja. Az oktatási standard a tantárgy jellemzőiből és az alapvető tanulási célkitűzésekből áll, amelyeket egy teljesítménystandardban határoznak meg. Ez olyan összefüggő teljesítményrendszer, amely kognitívan osztályozott konkrét célokban – tanulási követelményekben – fejeződik ki. Ezeket az alapkövetelményeket a tanárok tovább pontosíthatják, konkretizálhatják és fejleszthetik konkrét tanulási célok, tanulási feladatok formájában, kérdések vagy tesztfeladatok formájában.

Történelem oktatási standard a magyar tannyelvű gimnáziumok számára (.pdf, 254.63 kB)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download