Hazai hírek

Ódor Lajos az oktatásról

Ľudovít Ódor - premiérÓdor Lajos, Szlovákia megbízott miniszterelnöke Facebook-bejegyzésben elmélkedett az ország jövőjéről, tekintettel arra, hogy túl sok fiatal megy el az országból, hogy szebb jövőt biztosíthasson magának.

🧠 Agyelszívás, tehetség, az ország jövője, minőségi oktatás… szavak, amiket mostanában gyakrabban hallhattok, vagy olvashattok tőlem.

💡A tehetségfejlesztés és -gondozás, a modern oktatási rendszer és a készségek fejlesztése elengedhetetlen Szlovákia sikeréhez. Ezek döntő fontosságúak az ország jövője és az itt élés szempontjából.

🔎 Fájdalmas – és drága – nézni, ahogy a tehetségek tömegesen menekülnek ki az ajtón. Társadalmi kötelességünk, hogy lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy a legjobb tehetségek közül minél többet itthon tartsunk. Teret kell biztosítanunk tehetségük kibontakozásához, és lehetővé kell tennünk, hogy az ötleteiket megvalósíthassák, nem utolsósorban azért, hogy a határainkon túlról is vonzzuk a tehetségeket. Hazait és külföldit.

📖 Ahogy olvasom az AKO júliusi, a TV Joj számára készített felmérésének eredményeit, örömmel látom, hogy ez nem egy „buborék”, vagy egy szűk csoport véleménye. A felmérésből egyértelműen kiderült, hogy a szeptemberi választások után a parlamentbe kerülő politikai pártok szavazóinak túlnyomó többsége (91,6%) azt várja a következő kormánytól, hogy aktívan motiválja a fiatalokat a Szlovákiában maradásra.

👉 A magunk nevében már ma bejelenthetem, emlékeztetem Önöket, hogy szeptemberben egy sor olyan intézkedést, lépést és tevékenységet fogunk bemutatni, amelyek hatékonyan és közvetlenül segíteni fogják ennek a sürgető kérdésnek a kezelését, és előreviszik Szlovákiát. Ez nem a politikáról szól, ez nem a politikai preferenciákról szól… hanem arról, hogy Szlovákia képes lesz-e megbirkózni a modern kor, a 21. század kihívásaival és problémáival…