Hazai hírek

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGA SZK Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma (tovább csak „oktatási minisztérium“) 2023-ban 50 000,- €-t különített el
„A nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális nevelése“ c., sikeres fejlesztési projektek/pályázati tervezetek megvalósítására.

A támogatás kiemelt területei a kölcsönös megismeréshez, egymás elismeréséhez, a multikulturális párbeszédhez, a másokkal szembeni előítéletek eloszlatásához vezető, és a regionális oktatást/nevelést erősítő tevékenységek a nemzetiségi iskolákban és osztályokban.

A támogatás további területei:

  • a történelemhez, kultúrához, hagyományokhoz való viszonyt formáló tevékenységek; a saját régió történelmi tényei, a nemzeti kisebbségek együttélésére összpontosítva,
  • a különböző nemzeti kisebbségekhez tartozó gyermekek és a többség egymás mellett éléséhez hozzájáruló tevékenységek.
  • a nemzeti identitás támogatását, a hagyományos kultúra megismerését és megtartását célzó tevékenységek helyi és regionális jellegük hangsúlyozásával (zene, tánc, színház, képzőművészeti és kézműves tevékenységek)

A fejlesztési projektek megvalósítása 2023. október 1-jétől legfeljebb 2023. december 15-éig tarthat.
Projektenként max. 2000,-€ támogatás pályázható. A pályázati projekt megvalósításához a fenntartó vagy más jogi és természetes személyek által biztosítandó ÖNRÉSZ NEM SZÜKSÉGES.

A kérelmet a nemzeti kisebbségek nyelvén oktató alap-és középiskolák fenntartói által aláírt és lepecsételt beleegyezést beszkennelve, az iskolaigazgató nyújthatja be csakis elektronikusan a minisztérium honlapján közzétett elektronikus formanyomtatványt kitöltve, melyhez az EDUID azonosítószámmal jut hozzá 2023. szeptember 12. éjfélig.

Kérjük, figyelmesen olvassa el a pályázati kiírást, mely a minisztérium honlapján van közzétéve:

Vyhlásenie výzvy „Podpora regionálnej a multikultúrnej výchovy žiakov patriacich k národnostným menšinám 2023“ | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk)

Letöltések: