Felhívások Hazai hírek

Esterházyak építkezései Szlovákia területén

A Galántai Honismereti Múzeumban a Pro Renovatione nonprofit szervezet együttműködésével Esterházyak építkezései Szlovákia területén címmel Mgr. Arch. Rastislav Petrovič műemlékvédelmi szakember szlovák nyelvű előadására várják az érdeklődőket, melyre 2023. november 22-én, szerda este 18:00 órai kezdettel kerül sor a múzeum főépületében.

Az Esterházy családnak a galántai székhelyükön kívül több birtokuk volt Szlovákia területén. A család képviselői kastélyokat, városi palotákat és egyházi épületeket építtettek, melyek jelentős kulturális emlékek.

Rastislav Petrovič műemlékvédő hosszú évek óta kutatja az Esterházyak épületeit. A Galántai Honismereti Múzeumban már előadott a galántai reneszánsz és neogótikus kastélyokról, valamint a barokk kápolnáról. A soron következő előadás a többi Esterházy-birtokon álló épületekkel foglalkozik. Tallós, Csaklész, Ábrahám és Zselíz hasonlóan büszke kastélyaira, mint a galántaiak. Nagyszombatban egyházi épületek, Pozsonyban városi paloták köthetők a családhoz.
A belépés díjtalan.
Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található.
www.muzeumgalanta.sk/hu/

Esterházyak építkezései Szlovákia területén