Felhívások Hazai hírek

Élsportolókról gyerekeknek

Vlhová
Köztudott, hogy a sikeres hazai síbajnok, Petra Vlhová a napokban Jasnán lesiklás közben balesetet szenvedett az óriásműlesikló versenyen, és térdműtét előtt áll, mert elszakadt a keresztszalagja. Az edzője szerint viszont már nyáron megkezdi majd a felkészülést az őszi szezonra.

A sportolók élete kemény, küzdelmekkel és elszántsággal teli. Azt azonban ritkán tudjuk, mi indította el őket afelé, hogy minden erejükkel küzdjenek az élsportba való felemelkedésért.

Történeteik izgalmasak és tanulságosak. Két most megjelent könyv éppen erről szól. Megtudhatjuk belőlük, Petra Vlhová hány évesen öltötte föl először a sílécet. Hogyan kezdett el focizni Marek Hamšík, a kakastaréj frizurájú gólmester.

Szerzőik Anita Ráczová és Juraj Berzedi újságírók, a rajzokat Veronika Kissová készítette. Kiadójuk a Petit Press.

Január 26-án a BIBIANA – nemzetközi művészeti ház gyerekeknek programjában szerepel a bemutatójuk 16:00 órától. A résztvevők megkérdezhetik a szerzőket, hogyan gyűjtötték az anyagot a könyveikhez, milyennek látják a két élsportolót. Milyenek voltak a bajnokok gyerekként, hogyan élte meg a küzdelmeiket  a családjuk.

Aki szeretne ott lenni, ezen a linken jelezheti a részvételét (a férőhelyek száma ugyanis sajnos véges). Ugyanott eljut a többi érdekes programhoz is, amelyet a művészeti ház kínál a gyerekeknek.

Helyszín: BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti • Panská 41, 811 02 Staré Mesto, Szlovákia

A focista életéről szóló, gyermekeknek írott könyv egyik oldala