Felhívások

Az IrodalmiKorzó idei első vendége Ódor Lajos

Ódor LajosAz érsekújvári IrodalmiKorzó idei első vendége Ódor Lajos lesz. A Mindentudók kézikönyve (fordította Vályi Horváth Erika) tudás- és szemlélettechnikai bravúr, amely a tudományos ismeretterjesztő irodalom origójában helyezkedik el. Ódor Lajost, a Szlovák Nemzeti Bank egykori alelnökét, egykori kormányfőt  H. Nagy Péter  faggatja majd könyvéről, tudománynépszerűsítésről, gondolkodásáról.

Tárgya: az élet, a világmindenség, meg minden. Szeretettel várjuk az érdeklődőket február 8-án, csütörtökön az érsekújvári Béke Mozi épületében működő Hollywood Clubba.

Kezdés 19:00 órakor.

Mindentudók kézikönyve a jelen és a jövő legizgalmasabb trendjeit és legégetőbb kihívásait mutatja be. Bárkinek elmagyarázható még a kvantummechanika, a GDP, a relativitáselmélet, az agy vagy a számítógépek működése és a végtelen is – feltéve, hogy rendelkezik a könyv szerzője, Ódor Lajos egykori miniszterelnök és közgazdász műveltségével, tapasztalatával, éleslátásával és humorával.

A könyv 42 fejezete kilenc egységre tagolódik: A világ megatrendjei, A világegyetem működése, A biológiai világ, Értelem és érzelem, Ember és társadalom, A technológiai forradalom, Számok és formák, A tudatos állampolgár és Elégedett élet. Számos illusztráció és ábra segít az olyan összetettebb témák megértésében is, mint a fraktálok vagy az időtágulás.

Ódor Lajos