Hazai hírek Oktatás

Oktatásügyi hírlevél 2024/14

Az oktatásügyi minisztérium hírleveléből:

Oktatásügyi hírlevél

 

A Szlovákiai Magyar Középiskolások Szövetsége járt a miniszternél

Nagyon jó munkatalálkozónak minősítette a Szlovákiai Magyar Középiskolások Szövetsége képviselőivel történt április kilencedikei találkozást Ravasz Ábel főtanácsadó. A delegáció konkrét javaslatokkal érkezett a minisztériumba. Egyebek mellett a szlovákoktatás módszertanáról is beszélgettek.

Megegyeztek, hogy az SZMKSZ tagjává válik különböző minisztériumi munkacsoportoknak (érettségi megreformálása, ifjúságügyi), ahogy ezentúl a Nemzetiségi Főosztállyal közösen kezdenek dolgozni a szlovákoktatás reformján is.

Felnőttoktatás

Az új törvényjavaslattal az Oktatásügyi Minisztérium teljesíti a szlovák kormány programnyilatkozatában vállalt kötelezettségét, hogy megteremti az egész életen át tartó tanulás modern, gyakorlatias és hatékony rendszerének feltételeit. „A cél az, hogy megkönnyítsük az emberek számára az oktatáshoz való hozzáférést bármely életkorban, második esélyt adjunk az elégtelen képzettséggel rendelkezőknek, és egyúttal érthető szabályrendszert hozzunk létre a munkaadók számára” – mondta Tomáš Drucker oktatásügyi miniszter.

A hírlevél II. évfolyamának 14.  száma:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [4.25 MB]

https://www.minedu.sk/newsletter-novinky-zo-skolstva/