Felhívások Oktatás

Mivel lehet javítani a tankönyvellátást? (felhívás)

tankönyvA SZK Oktatási, Kutatási, Fejlesztési, és Ifjúsági Minisztériuma szeretné javítani a tankönyv-ellátást, ezért a Nemzetiségi és Inkluzív Oktatás Főosztálya két kérdőívet küldött ki a kerületi hivatalokon (RÚŠS) keresztül az iskolákba:

1. A nemzetiségi iskolák pedagógusai részére
2. Minden olyan pedagógus részére, aki sajátos tanulási-nevelési igényű ( ŠVVP)- s tanulót/kat tanít (bármely iskola és tantárgy keretén belül)

Minden tanító annyi kérdőívet kéne, hogy kitöltsön, ahány tantárgyat tanít, ugyanis az a cél, hogy felmérjék, milyen tantárgyhoz, milyen tankönyv (családot) használnak a pedagógusok, van-e az egyes tantárgyakhoz megfelelő tankönyv (család) vagy kénytelen a pedagógus egyebeket (saját készítésűt, nem elfogadottat, külföldit, stb.) használni.

„Kérjük a pedagógusokat, hogy a közösségi csoportjaikban is buzdítsák a magyar tannyelvű iskolák pedagógusait, hogy ne féljenek őszintén kitölteni a kérdőívet, mert az kizárólag csak az említett célra lesz felhasználva.

Nagy segítség ez a minisztériumnak ahhoz, hogy a megfelelő irányba tudja terelni a tankönyvekkel kapcsolatos problémák megoldását. Köszönjük a közreműködést.”

Akihez nem jutott el, a kérdőív, azt arra kérik, igényleje azt az iskolája igazgatóságán, vagy ha oda sem jutott még el, akkor a megfelelő kerületi hivatalban ( RÚŠS).

Regionális Tanügyi Hivatalok: