Felhívások Hazai hírek

Változatos előadások Füleken a világot jelentő deszkákon

A Füleki Városi Művelődési Központ színpadán május végén a szlovák és magyar ajkú felnőtt közönséget, júniusban pedig a gyermekeket és szüleiket várják a sokszínű, izgalmas előadások.

Május 24-én (pénteken) olyan ismert színésznők látogatnak el Fülekre, mint Zdena Studenková és Zuzana Fialová. Roman Poláčikkal együtt 19:00 órától lesznek láthatók a ZAHRÁTE MI MANŽELA? – alebo maliar izieb (ELJÁTSSZA A FÉRJEMET? – avagy a szobafestő) című szlovák nyelvű vígjátékban, amelyben egy hagyományos szerelmi háromszög cselekménye rajzolódik ki előttünk.

Május 27-én (hétfőn) a komáromi City Reboot Polgári Társaság produkciója, az ERNELLÁÉK FARKASÉKNÁL című magyar nyelvű színházi előadás is ellátogat Fülekre, Bandor Évával, Holocsy Krisztinával, Olasz Istvánnal, Szabó Viktorral és Schlár Grétával. A 18:00 órakor kezdődő előadásra jegyek 5 eurós egységáron kaphatók.

A nagymúltú füleki Zsákszínház idei bemutatója Jean Genet A cselédek című darabja lesz, amelyre eredetileg május első felében került volna sor, azonban betegség miatt a premier május 31-re tolódott. Mázik István rendezésében Claire szerepében Tóth Mónikát, Solange szerepében Majoros Tündét, a Madame szerepében Rosenfeld Ilonát láthatja a közönség. Az előadást június 1-jén 18:00 órakor tervezik megismételni.

Június 1-én a gyermekeknek a városi parkban megrendezésre kerülő Városi Gyermeknapon a VMK égisze alatt működő Mesefigurák Bábszínház kedveskedik mesékkel. A besztercebányai Divadlo Hotel Maria pedig egy szlovák nyelvű színházi előadással, a Gulliver naplója című mesével szórakoztatja majd a nagyérdeműt, amelyben a színészek mellett nagyméretű maszkok, valamint bábok is felbukkannak.

Június 16-án Füleken, a VMK színpadán egy igazi családi musical, a nagysikerű A padlás című előadás várjamajd a közönségét, a Kassai Thália Színház színészeinek előadásában. A vasárnap délután 17.00 órától kezdődő zenés produkció kellemes közös családi programul szolgálhat a környékbelieknek.

A rendezvényekről bővebben a Füleki Városi Művelődési Központ (kultura.filakovo.sk) honlapján lehet tájékozódni, ahol az online jegyvásárlás is megvalósítható.

Június 16-án Füleken, a VMK színpadán