Oktatás

Active English Week a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián

Mint minden februárban, az iskola idén is megrendezte a diákok angolnyelv-tudását elmélyítő hetet, az Active English Weeket, ezúttal két angol anyanyelvű lektorral. Az iskola két diákjának beszámolója.

Az amerikai származású John már harmadszor tért vissza hozzánk, Alex pedig Angliából, Cornwall vidékéről érkezett. A lektorok váltakozva foglalkoztak a két csoporttal, lehetővé téve, hogy a diákok az angol nyelv amerikai és brit változatát is hallják és gyakorolják. A diákok élvezték a különféle kommunikációs helyzeteket. A lektorok ezenfelül egy-egy nyelvtani területet is kiemeltek, melyet aztán alaposan begyakoroltak a tanulókkal. John és Alex pozitívan értékelte a diákok hozzáállását és nyelvtudását, akik így nyilatkoztak a foglalkozásokról:

„A héten sok-sok gyakorlatot végeztünk, amelyekkel nemcsak angoltudásunkat, hanem általános műveltségünket is fejleszthettük, emellett segítettek abban is, hogy felszabadultan, gátlások nélkül merjünk angolul kommunikálni. Számomra a játékos feladatok kimondottan élvezetessé tették a nyelvtanulást, s a két lektornak köszönhetően a mind a brit, mind az amerikai angollal megismerkedhettünk. Véleményem szerint az angol nyelvi hét nagy hasznunkra volt, mivel mindennapjaink során ritkán nyílik lehetőségünk angol anyanyelvű emberekkel kommunikálni.”

Magyarics Nóra, II. CM

„Az iowai származású John különböző játékos kvízek segítségével bővítette ismereteinket földrajzból, történelemből és angol nyelvtanból, az Angliából érkező Alex pedig a brit ünnepekkel és hagyományokkal ismertetett meg bennünket. Beszélgettünk a családról, különféle kulturális témákról, és a helyesírási gyakorlatok is hasznunkra váltak. A két angol hasonlít, mégis különbözik egymástól. Nagy eltérés van a szókincsben és a kiejtésben is. A lektorok ezeket a különbségeket megragadva teremtettek humoros helyzeteket, melyeket mindannyian nagyon élveztünk.”

Szakács Réka, II. CM

Forrás: Új Szó