Versenyek

Ismerd meg a szlovák nyelvet

Immár 39. alkalommal rendezték meg az érsekújvári Építészeti Szakközépiskolában a Poznaj slovenskú reč – Ismerd meg a szlovák nyelvet verseny országos fordulóját. Az iskola beszámolója:

A verseny négy kategóriában zajlott. A társalgási vetélkedő 3. kategóriájában a gimnáziumok és a szakközépiskolák 2. és 3. osztályos kerületi győztesek versenyeztek. Anita Halászová üdvözölte a versenyzőket és a felkészítő tanárokat, a jelenlévő szülőket, majd ismertette a versenyfeladatokat. A megmérettetés három fordulóban zajlott. Az elsőben a tanulók egy felolvasott igényes szöveget értelmeztek és hűen reprodukáltak. A második fordulóban a megadott 5 téma közül egyet a szakmai zsűri előtt kellett kifejteni. Az utolsó versenyfeladatban pedig 10 megadott szó felhasználásával összefüggő történetet fogalmaztak meg és elő is adták.

A szakmai bizottság különböző szempontokat figyelembe véve értékelte a versenyzőket, akik a verseny megkezdésekor sorszámot húztak, így biztosítva volt az anonimitás és a zsűritagok pártatlansága. Az országos versenyen iskolánkat Marek Máťaš, II.D osztályos tanuló képviselte. Az igényes feladatok sikeres megoldása után a értékelő bizottság döntése alapján Marek az ezüstsáv 2. helyén végzett. Szívből gratulálunk és büszkék vagyunk Marek Máťaš teljesítményére.
Kiss Demeter Gabriella, felkészítő tanár

%d bloggers like this: