Hazai hírek

Történelmi-irodalmi esszépályázat Nagykaposon

A Herczegh Géza Emlékév keretében meghirdetett történelmi-irodalmi esszépályázat díjait adta át Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége vasárnap Nagykaposon.

Herczegh Anita A mi büszkeségünk című pályázat eredményhirdetésén elmondta, hogy a Herczegh Károly Alapítvány és a Nagykapos és Vidéke Társulás által indított, a Kárpát-medencei alapiskolák tanulói számára meghirdetett esszéversenyre jelentkezők a Felvidék egy-egy jeles alakjának életét és munkásságát mutatták be. „Azokét, akik előrevitték közösségük életét és példát mutattak az utókornak arra, hogy a közösségért tenni kell, és a nemzet ügyét szolgálni életünk egyik legfontosabb célja” – fogalmazott Herczegh Géza jogtudós lánya. A hangsúly nem a konkrét életrajzok ismeretén, hanem a szellemiségen volt, azon, amit ezek az emberek tetteikkel számunkra sugallnak.

A pályázatra huszonhárom munkát küldtek be nagyrészt felvidéki alapiskolákból. Az első három díjazottnak járó nyereményeket a füleki, a szőgyéni és a királyhelmeci iskola diákja vehette át.

Forrás: MTI