Hazai hírek

Nyílt nap a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolában

A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola december 3-án kitárta kapuit a nagyközönségnek. Fenes Róbert igazgató nyitotta meg az eseményt, majd Leboda Gábor, az elméleti oktatásért felelős igazgatóhelyettes mutatta be az intézményt. Az iskola beszámolója.

A dunaszerdahelyi munkaügyi hivatal képviseletében Kollár Zsuzsanna kifejtette, hogy az iskolában oktatott szakmák a statisztikák szerint hiányszakmának számítanak. Ezután a ŠIOV (Štátny inštitút odborného vzdelávania) képviselői, Zuzana Uvírová, Andrea Fábryová és Ľubica Ihnátová tartott előadást a duális képzésről, valamint tárgyaltak a jelen levő vállalkozókkal. Őket Vajas Roland mérnök, az Energy Project Kft. ügyvezető igazgatója követte, aki gyakorlati előadást tartott központifűtés-, víz- és gázszerelői munkákból. Egyúttal arra buzdította az érdeklődőket, hogy jelentkezzenek az iskola által biztosított képzésekre. Jelen voltak még a következő vállalatok képviselői, illetve egyéni vállalkozók:
• PETMALL – Sárkány Péter
• Feki Mont – Oláh Ladislav
• Kósa Endre
• KON – Truss s.r.o. – Kocó Vince
• Gerhát Sándor

Az ismertetők után a diákok és szüleik kérdéseire válaszoltak a vállalkozók, valamint iskolánk diákjai is tájékoztatták az érdeklődőket a bemutató standoknál. Reméljük, hogy az érdeklődők közül sokan a mi iskolánkat választják, és a következő tanévben diákjainkként köszönthetjük őket.

Udvarhelyi Piroska tanárnő

Nyílt nap a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolában