Oktatás

Dokumentumszkennelés telefonnal

Az Online otthonoktatás Facebook oldalon található az alábbi jótanács az otthonoktatáshoz és minden más dokumentumokkal való munkához.
Tapasztaljuk, hogy tanárkollégák-szülők-diákok dokumentumokat, feladatlapokat egyszerűen csak lefotóznak, olykor még homályosan is. Ezek a fotók munkára alkalmatlanok, mert egyrészt perspektivikusan-trapézosan torzultak, másrészt a papír textúrája és akár környezet is látszik. Komoly Photoshop-munkálat ezeket használható formába hozni, és erre még akkor nincs idő egy tanítási folyamatban, ha épp valaki képes is rá – az átküldött feladatlapoknak azonnal és digitálisan használhatónak kell lenniük.
Szkenner helyett a mai telefonok használhatóak dokumentumszkennelésre (a szkennerénél rosszabb, de még elegendő minőségben), az ingyenes Microsoft Office Lens alkalmazás kiváló erre a célra, eleve OneDrive-val is együttműködik. A másik applikáció amit érdemes kipróbálni, az az Adobe Scan.  A OneDrive segítségével lehet feladatlapokat egymásnak küldözgetni használható formában és minőségben. (A Dropbox is használható erre, de abból komplikáltabb kivenni a dokumentumot, nem erre van felkészítve.)
Készültünk egy bemutatóvideóval, ebből megtanulhatóak az alapok.
Néhány rutinos érintés a kijelzőn, és már át is küldtük a dokumentumot.
Az alkalmazások letöltése:
Microsoft Office Lens
Adobe Scan
(Keresőszavak: dokumentum szkennelés feladatlap)