Kitekintő Versenyek

Pénzmágnes-döntőn Kolozsváron

A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola két diákja, Bereznai István és Sulytner Vivien bejutott a Pénzmágnes – kulcs a gyarapodás című nemzetközi gazdasági vetélkedőbe. Az iskola beszámolója.

A megmérettetést hetedszer szervezte meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, a Magyar Mágnás Egyesület, valamint Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségével.

Az első forduló november 19-én zajlott, ahol diákjainknak online teszt megoldásával pénzügyi és számviteli tudásukról kellett számot adniuk. Az idei vetélkedőre közel 300 középiskolás diák jelentkezett Erdélyből, a Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljáról és Magyarországról. A december 13-án Kolozsváron megrendezett döntőbe a legjobb 15 diák jutott be. A döntőn diákjainknak két óra alatt elméleti tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, ezt követték a számításos feladatok. Délután egy esettanulmányban mutathatták meg kreativitásukat és felkészültségüket. Az esettanulmány megoldását öttagú zsűri előtt kellett bemutatniuk, melynek tagjai a szervezők képviselői, a kolozsvári felsőoktatási intézmények oktatói, valamint a támogató vállalatok képviselői voltak.

Bereznai István a vetélkedőn az előkelő 4. helyen végzett, mindemellett elnyerte a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem különdíját is, melyet az esettanulmány legátfogóbb megoldásáért kapott, és ő lett a legjobban előadó versenyző is.

Diákjaink értékes jutalmakat kaptak, például belépőt a VIBE-fesztiválra, könyvcsomagot, power bank és továbbtanulási kézikönyvet.
Gratulálunk a kiváló teljesítményhez és helytálláshoz!

Bordás Sándor közgazdász, felkészítő tanár
Németh Péter közgazdász, felkészítő tanár