Egyéb kategória

A félév előtti hajszában külön figyeljünk arra, mit eszik a gyerek

A félév előtti hajszában és a nagy feleltetések idején még jobban oda kellene figyelni arra, hogy a gyerekek elég gyümölcsöt, zöldséget egyenek és változatosan étkezzenek.

Naponta ötször kell étkezniük a gyerekeknek, és semmiképp sem szabad megfeledkezni a rostokban, gabonafélékben, tejtermékekben gazdag reggeliről. A tízórai pedig álljon finom gyümölcsökből és friss, vitaminban gazdag zöldségekből. Ha erre odafigyelünk, a gyereknek lesz elég fizikai és lelki energiája, hogy odafigyeljen az órákon. Az is nagyon fontos, hogy eleget igyanak, de semmiképp se szénsavas, cukros üdítőt, hanem tiszta vizet.

A szülőknek tudniuk kell, mit eszik a gyerek nap közben. Csak ekkor tudja, mivel kell még esetleg kiegészíteni az étrendjét, a fejlődésben lévő szervezet igényeinek megfelelően. Különösen kamaszkorban, főleg 11 és 15 év között kell erre nagy gondot fordítani, amikor hirtelen nőnek, és a többségüknek jóval nagyobb az étvágya.

Nem csak a félév előtti hajsza idején elengedhetetlen a vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek mellett a tejtermékek fogyasztása is. A kalcium ugyanolyan fontos a fejlődésben lévő szervezet számára a csontok egészsége miatt, mint a vitaminok. Ugyanúgy nélkülözhetetlen része az étrendnek a hús is, a benne lévő tápanyagok miatt. (km)