Hazai hírek

Márai-Lola Napok Kassán

A Csemadok Kassai Városi Választmánya sok szeretettel vár mindenkit az első Márai-Lola Napokon, június 21-én és 22-én!

„Igazán izgalmas programokkal készülünk.

Különleges városi sétáinkon pénteken és szombaton is megismerhetjük az ezerarcú Márai Lolát , aki nemcsak művelt, sok nyelven beszél, aktív nő volt, de örökké mosolygó támogató és odaadó anya is, aki tudta, hogy egy zsenivel nem egyszerű az élet. Megpróbáljuk megfejteni a „kassaiság” titkát is, adta Márai Sándor és Lola „túlélőcsomagként” vittek magukkal az emigrációba. A programok ingyenesek. Vendégeinket a nyári melegben egy finom frissítővel ajándékozzuk meg. (helyszín, időpont a csatolt plakáton)

Az emigráns című filmünk vetítése előtt Szalai Györgyi és Dárday István Balázs Béla és Kossuth-díjas rendezők, a Magyar Művészeti Akadémia tagjai és Gyöngyössy Katalin Kossuth-díjas színművésznő vallanak Márai Sándorhoz, Lolához és Kassához való viszonyukról. Ingyenes program. Vendégeinket a nyári melegben egy finom frissítővel ajándékozzuk meg.

A Jóga Lolával és Márai Sándor Füves könyvével című programunkra regisztrálni szükséges. Képzeljék Lola jógázott, Márai pedig írt róla. Ezen a linken lehet regisztrálni https://calendiari.com/yoga- nomad , vagy e-mailben itt jana.takacova21@gmail.com . Ingyenes program. Vendégeinket a nyári melegben egy finom frissítővel ajándékozzuk meg. A program után mini könyvpiknikünkön lehetőség lesz Márai-kötetek vásárlására. (helyszín, időpont a csatolt plakáton)

Irodalmi borvacsora Márai Sándorral és Lolával című exkluzív eseményünk menüje egyszeri és csak erre az alkalomra készül, különleges borokkal párosítva. Az este során a szellemi és az ínyes táplálékok egymás után lesznek felszolgálva kedves vendégeinknek. Lola kitűnő háziasszony és szakácsnő is volt. Egy nagy asztal körül ülve, falatozva és bort kortyolva beszélgetünk Márai Sándor és Lola életéről, utazásaikról, lakóhelyeikről. Otthonaikról, ezek a menüt inspirálták. Beszélgetőpartnerünk Gágyor Zille , gasztronómiai szakértő. 20 vendéget várunk sok szeretettel erre a különleges élményutazásra a Márai Bistróban. Az exkluzív program ára kedvezményesen 55 euró/fő. Regisztrálni június 16, vasárnap estig lehet itt: manager@marai-bistro.sk vagy a +421 940 992 887 számon.

Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit az első Márai-Lola Napok minden programjára!”
Márai