Hazai hírek Versenyek

Komáromi siker a szónokversenyen

A 2019/2020-as tanévben is megrendezik a „Minden morzsa számít” Közösségépítő és Segítő Egyesület, illetve a Kölcsey Társaság támogatásával a Kárpát-medencei Kölcsey Ferenc szónokversenyt.

Felvidéken a komáromi Selye János Gimnázium adott otthont a versenynek, három középiskola hat diákjának a részvételével.

Gimnáziumunkat két diák képviselte: Mikulec Amina (II. B) az első, Szarka Beáta (III. A) a második lett, mindketten továbbjutottak a Kárpát-medencei fordulóba. A versenyre Farkas Adrianna és Mézes Zsuzsanna tanárnő készítette fel őket.

A verseny főszervezője Gergely Zsolt tanár úr volt, a zsűri tagjai: Fehér Csaba – a zsűri elnöke, aki a legjobb felvidéki versenyzőnek egy színes tévét ajánlott fel –, Batta György és Knirs Imre voltak.
A döntő Vácott lesz 2020. január 25-én.

Diákjaink nagyon jól érezték magunkat a Kárpát-medencei Kölcsey Ferenc szónokversenyen, hiszen jól szónokolni erény, mert „az érvelés az egyik legjobb társasjáték. De ebben nem a szerencse dönt, és a tétje is nagyobb annál, mint célba érni a pályán. Meggyőződések, hitek, ismeretek, tettek múlnak rajta. Aki érvelni tud, az képes formálni a világ erőit és élni a pillanattal, jogaival. Képes együtt élni másokkal.” (Aczél Petra)

Fekete Annamária