Hazai hírek

Nyílt nap a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karán

 

Nyílt nap

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara minden érdeklődőt vár a nyílt napra, amelyre 2020. február 13-án kerül sor.

https://www.fss.ukf.sk/hu

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának magyar hallgatói olyan tanulmányi programokon szerezhetnek diplomát, amelyeken teljes egészében vagy részben anyanyelvükön tanulhatnak. Sokan már alap- vagy középiskolás éveik alatt kapcsolatba kerülnek karunkkal, mivel különböző vetélkedők és versenyek szervezésével bekapcsolódunk az ifjú tehetségek gondozásába is.

  • A képzés gyakorlatorientált és a legújabb szakmai eredményekre épül, ezért végzőseinknek jók az elhelyezkedési esélyei. Az oktatást modern szoftverek segítik. A környezet kétnyelvű, így hallgatóink megfelelő jártasságra tesznek szert mind a szlovák, mind a magyar nyelvű szakmai kommunikációban.
  • Az egyetem mintegy 2000 kollégiumi férőhellyel rendelkezik, s a férőhelyeket folyamatosan bővíti. Szerződéses intézményekben további több száz hallgatónak tudunk lakhatást biztosítani. Nemcsak a férőhelyek száma bővül, azok színvonala is állandóan emelkedik. A magyar diákok számára a református parókia mellett működő kollégium is szállást biztosít. A kollégiumi férőhely díja havi 45–65 euró.
  • Az egyetemi képzést 3 képzési szinten végezzük. Az alapképzés (bakkalaureátusi képzés) 3 évet (6 félévet) vesz igénybe, a végzősök ezután tanulmányaikat mesterképzésben folytathatják (magiszteri képzés), amely további 2 évet (4 félévet) vesz igénybe. A legjobb hallgatók sikeres felvételi vizsga után doktori képzésben vehetnek részt (PhD. tanulmányok).
  • A felvételi eljárás a felvételi szabályzat alapján történik, amely a kar honlapján található meg (https://www.fss.ukf.sk/sk/pre-buducich-studentov/zasady-prijimacieho-konania). Az alap-, mester- és doktori képzés felvételi eljárása jelentősen eltér egymástól.
  • Nappali tagozatos hallgatóink tanulmányaik rendes időtartama alatt nem fizetnek tandíjat, számukra a képzés ingyenes. Hallgatóink többféle ösztöndíjban is részesülhetnek, ilyen pl. a tanulmányi, a rendkívüli és a szociális ösztöndíj.
%d bloggers like this: