Technológia

Nyelvtanulás telefonnal – LoudWords

Szódolgozatokhoz, saját szókincsfejlesztéshez ajánlunk egy szuper applikációt, amelyet internet nélkül is bármikor használhattok.

A LoudWords hangos szótárfüzet több szótanuló módszert ötvöz egyszerre: az applikációban saját magatok állíthatok össze szólistákat, amelyet példamondatokkal, sőt a szövegfelolvasó program által hallás alapján is tanulhattok. A létrehozott szószedeteket aztán csoportosíthatjátok is, akár szódolgozatok szerint, vagy nehézség szerint szétválogatva, ami számotokra a legmegfelelőbb.

LoudWords telefonnal

Az ingyenes, ráadásul offline is – Google Playből – elérhető appal bármilyen nyelven fejleszthetitek a szókincseteket. Ha valamilyen új szóval találkoztok a nap folyamán, egyszerűen felírhatjátok, mint egy jegyzetbe, csakhogy itt nem vész el, plusz információkkal ellátva pedig könnyedén beépíthetitek a szókincsetekbe. Ha nagyobb a szavak mennyisége, akkor sem kell megijednetek, nem muszáj mindent egyesével beírnotok, ugyanis az alkalmazás lehetővé teszi, hogy külön fájlként is feltöltsetek rá szavakat. Sőt, akár meg is oszthatjátok egymással többen az appon belül.

Gyakorlás

A saját szótárfüzetetek aktívan is használhatjátok: minden szópárt szótanuló kártyává alakíthattok, de lista nézetben is gyakorolhatjátok őket. A már említett szavak csoportosítása pedig a bizonyos Leitner-tanulásmódszeren alapszik, a szétválogatást követően az új, vagy nehezebb szavakra könnyebben fókuszálhattok. A gyakorlásokat pedig saját magatok értékelhetitek is, amelyről azután egy eredményösszesítő diagramot is megnézhettek.

Keresés

A munkafüzetekbe rendezett szavak között egyszerre kereshetsz attól függetlenül, hogy melyik van nyitva éppen.
A TTS szövegfelolvasó program része a appnak. Hallgasd meg azonnal a szavak helyes kiejtését. Gyakorold az olvasást, szövegértést és a kiejtést egyszerre. Használhatod a Google Szövegfelolvasó programját vagy bármelyen felolvasó programot ami a kívánt nyelven elérhető a készülékeden.

Készíthetsz egynyelvű, vagy kétnyelvű szószedetet. Rendezd a szavakat munkafüzetekbe. Minden munkafüzetben más-más nyelven is gyűjthetsz szavakat, csak állítsd be a megfelelő TTS (text-to-speech) szövegfelolvasó programot a gyakorláshoz.

Gyors hozzáférés

Kijelölt szavak hozzáadhatók a munkafüzethez a Másolás gyorsmenün keresztül. (Android 6.0 +)

LoudWords INGYENESEN letölthető. Nem tartalmaz hirdetéseket. Nincs szükség előfizetésre.

Bemutató