Kitekintő Szabadidő

Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

Most olyan különös, és mindenki számára megterhelő időszakot élünk, amiben életünk első számú színterévé vált az otthonunk, ahol korábban a család összegyűlt, együtt főzött és nagyokat beszélgetett. Az otthonunk lett az iskola, a munkahely, a játszótér, és persze a szórakoztató központ is. Ahhoz, hogy könnyebb legyen ez az időszak, a Kolibri Kiadó összegyűjtötte azokat a könyveit, amelyekkel otthon lenni egyszerre játék, tanulás és szórakozás. (Valamennyi kötet e-könyvként is megvásárolható!)

Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

(illusztrálta Bertóthy Ágnes és Rátkai Kornél)

kolibri-otthon-25-szelfi-e1585655435644Honfoglalás, csata, királyi esküvő – vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről Árpád-kori eleink, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartanak a kezükben? Merthogy lelkesen posztoltak és kommenteltek volna, az tuti.

Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök hús-vér emberként jelennek meg ezeken a rendhagyó történelemórákon: örülnek, sírnak, és persze piszkálják, ugratják egymást.

És hogy mi történhetett valójában – mi az, amit a történészek biztosan tudnak –, a fejezetek végén található összefoglalókból derül ki.

A sorozat következő része, a 25 szelfi a török korból már készül, idén megjelenik!