Egyéb kategória Technológia

Videókonferenciát is támogató asztali Messenger-t adott ki a Facebook

A Facebook csütörtökön bejelentette, hogy elérhetővé tette Messenger üzenőprogramja asztali változatának egy teljesen újratervezett változatát. A program a szolgáltatás mobilos változatának minden szolgáltatását elérhetővé teszi PC-ken és Mac-eken is – többek között a csoportos videóhívást is, ami éppen jól jöhet a koronavírus-karantén miatt otthonaikba zárkózni kényszerült felhasználóknak.

Az új asztali Messenger megjelenésében a mobilos app-ot követi, ugyanakkor képes kihasználni az asztali gépek nagyobb képernyőinek minden képességét is. Így például az üzenet- és a kapcsolati listát együtt jeleníti meg, de hang- és videóhívásokat is tud bonyolítani, beleértve a számos résztvevős csoportos videóhívásokat is.

Utóbbinak köszönhetően a magáncélú és hagyományos chat mellett kiváló eszköze lehet pl. a koronavírus-járvány miatt home office-ba kényszerült munkatársak meetingjeinek a virtuális térben történő megtartására is. A beszélgetéseket természetesen az alkalmazás szinkronizálja a mobilos változat, illetve a webes Facebook között, így utóbbiakkal együtt is hatékonyan lehet használni.

Az új asztali Facebook Messenger Windows 10-re innen, míg Mac-ekre innen lehet letölteni.