Egyéb kategória

Mit gondol, a gyerekek hány százalékának hiányzik az iskola?

Kinek meglepetés, kinek nem, de a gyerekek 48 százalékának egyáltalán nem hiányzik az iskola. A döntő többségük szerint a tudásukat sem fogja befolyásolni a több hónaposra nyúló kényszerszünet, illetve a távoktatás. Viszont a szülők több mint fele szerint később romlani fog a gyerekük előmenetele és hiányosabbak lesznek az ismereteik.

Mindez az Actly ügynökség négy felméréséből következik, amelyeket a járvány kezdete óta készített, a legutóbbit április végén.

Az is kiderült, hogy az emberek lassan megszokták a korlátozásokat, és a nők jobban tűrik, mint a férfiak. A bizonytalan helyzet miatt a háztartások kétharmada elkezdett céltudatosan takarékoskodni, ebből 20 százaléknyi radikálisan csökkentette a kiadásait.
S hogy mi hiányzik a legjobban az embereknek? Íme, a toplista: 80 százaléknyian azt viselik el a legnehezebben, hogy nem találkozhatnak a hozzájuk közel állókkal. Ezután következnek a családi ünnepségek, a fodrászat és egyéb szépségipari szolgáltatások, a vendéglők, a kikapcsolódás és az utazás. A plázázás a lakosság 30 százalékának hiányzik.
Az emberek már sokkal kevésbé félnek magától a járványtól és a megfertőződéstől, április végére először esett ötven százalék alá az arányuk, 46 százalékra. Az emberek többsége helyesli és elfogadja azokat az intézkedéseket, amelyek az idősek védelmét szolgálják. Ugyanakkor a lakosság több mint fele már ellenzi azokat az intézkedéseket, amelyek a munkavégzést és a gazdaság működését korlátozzák, 59 százaléknyian sürgetik a fokozatos nyitást és a korlátozások lazítását. (l)