Kitekintő

Műszakokban járnak iskolába az osztrák kicsik és kaptak egy 20 oldalas kézikönyvet is

Műszakokban járnak iskolába az osztrák kicsik és kaptak egy 20 oldalas kézikönyvet is

Minden iskolában újraindult ma a tanítás Ausztriában, az érettségizők már május 4-én visszaültek az iskolapadokba.
Az osztrák oktatási miniszter optimista, mint mondta, az iskola nem az a hely, ahol jellemzően terjed a koronavírus, és ezt a skandináv példa is mutatja, ahol még korábban megnyitották az iskolákat.

A diákok „műszakokban” járnak iskolába: az osztályokat maximum 18 fős csoportra bontják, az egyik hétfőtől szerdáig, a másik csütörtökön és pénteken megy iskolába, a következő héten pedig cserélnek. Emellett húszoldalas higiéniai kézikönyvet is kaptak a diákok az előírásokról: az iskolában kötelező a szájmaszk, csak az osztályteremben szabad levenni. Be kell tartani a legalább egyméteres távolságot az iskolába lépéskor, de a gyerekek ülőhelye között is meg kell lennie a kötelező távolságnak. Előírás a többszöri kézmosás, kézfertőtlenítés. A gyerekek nem írnak dolgozatot, csak szóban felelnek.
700 ezer tanuló tért vissza az osztályokba. A szülők 86 százaléka egyetértett az oktatás folytatásával, csak 7 százalékuk mondta, hogy nem engedi iskolába a gyerekét, további 7 százalék még nem döntött.
Közben Bécsben ismét bezártak egy iskolát, mivel a gyanú szerint az egyik tanár megfertőződött koronavírussal, így kétszáz tanulót ma hazaküldtek. (MTI)