Egyéb kategória Felhívások

A FüVÉSZ Alapítvány verspályázata

A felhívásokat közzé tevő intézmények, rendezvények, pályázati bizottságok úgy szokták megoldani az előállt helyzetet, hogy azt mondják: „A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítjuk a határidőt!”

A FüVÉSZ pályázati bizottsága nem hazudik!

Azért hosszabbítjuk meg a pályamunkák beküldési határidejét, mert kis számú pályamunka érkezett be ahhoz, hogy a bizottság releváns döntést hozhasson!
Az okokra sem keresünk saját hibáinkon kívül más magyarázatot.
Nem vettük figyelembe, hogy a kijelölt pályázati határidő a felhívásban érintett korosztály számára épp az érettségi és a felvételi vizsgák, a jelentkezések idejére esik.
Feltehetően a pályázat híre sem jutott el a megcélzott korosztály teljes köréhez.

Az új beküldési határidő: 2020. július 25.
A felhívás szövege (a módosított dátummal) az alábbiakban olvasható!
http://fuvesz.com/

 

A FüVÉSZ verspályázata

           

A FüVÉSZ Alapítvány egyik legfontosabb célja, hogy teret adjon új, alternatív irodalmi törekvéseknek. Alapítói joggal feltételezik, hogy a még nem kanonizált beszédmódok hordozói a fiatalok.

A FüVÉSZ által működtetett közösségi felületeken a „hovatartozás” nem, csak a poétikai megformáltság, az esztétikai színvonal számít!

E gondolat jegyében irodalmi pályázatot hirdetünk, amelyre 15–20 éves fiatalok jelentkezhetnek eddig sem nyomtatásban, sem az elektronikus médiában nem közölt eredeti, magyar nyelven írt verseikkel!

A pályázaton legkevesebb kettő, legfeljebb öt verssel lehet részt venni.

Szövegalkotási feltétel: a vers valamely szegmensének egy közismert (de már nem élő, illetve fiktív) személy nevét (annak elemét, változatát) kell tartalmaznia. A név lehet történelmi (valóságos) személyiség, ismert irodalmi, film- vagy más médiaszereplő neve.

Az új beküldési határidő: 2020. július 25.

A pályamunkákat az alapítvány e-mail címére kell névvel, elérhetőségi címmel ellátva beküldeni: fuvesz2020@gmail.com

A díjazott és a közlésre javasolt pályaműveket irodalmi portálunkon tesszük közzé azzal, hogy fenntartjuk a válogatás és a szövegmódosításra vonatkozó javaslattétel jogát!

A pályázatra érkező munkákat az e célból kinevezett bizottság bírálja el. Tagjai: Basity Gréta újságíró/versmondó, Czini Zoltán magyartanár, Figura Terézia színművésznő, Kocsis Lenke doktorandusz, Szabó Palócz Attila író/költő.

A pályázat védnökei a FüVÉSZ alapítói.

A pályázatra érkezett pályamunkák szerzői könyvajándékban részesülnek, amelyet a FüVÉSZ Alapítvány kuratóriumának tagjai és a FEM Kiadó biztosítanak.

A pályázat díjai:

  1. díj: egy laptop
  2. díj: egy tévékészülék
  3. díj: egy táblagép

A pályázat védnökei elfogadnak további díjakra vonatkozó felajánlásokat, s ennek függvényében módosítják a díjtételeket és a díjak számát is.