Egyéb kategória

Három évet kaphat a tanárnőjét megfenyegető 15 éves pozsonyi diák

Két fenyegető e-mailt küldött volt tanárnőjének, ma rendőrségi kihallgatásra vitték és eljárás indult ellene.
Az egyik pozsonyi alapiskola 15 éves volt diákja június 7-én és 9-én küldött fenyegető üzenetet volt tanárnőjének, azt írta, háborút hirdet az összes tanár ellen, mert túl szigorúak voltak vele – erősítette meg a kerületi rendőrkapitányság.
A rendőrség házkutatást tartott nála és lefoglalta a mobiltelefonját, melyről az üzenetek küldte. Szabadlábon folytatják le ellene az eljárást, a bíróság hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.
A ruttkai iskolai késelés után még szigorúbban vesz minden ilyen esetet a rendőrség. „Ez az ügy is legyen figyelmeztetés mindenki számára, aki pedagógusokat akarna megfélemlíteni” – mondta a megyei rendőrségi szóvivő.
A fentihez hasonló eset történt ma egy Nyitrához közeli faluban, Nyitrazsámbokréten, ahol a közös igazgatású óvoda és iskola igazgatónőjét fenyegették meg a szociális hálón. A rendőrség erről az ügyről rendkívül szűkszavú közleményt adott ki, más részlet gyakorlatilag nem ismert. Az igazgatónő feljelentést tett, az iskolát pedig meghatározatlan időre bezárták. (l)