Oktatás

Mától enyhébb járványügyi intézkedések vannak az iskolákban és óvodákban

Reggel már nem kötelező megmérni a gyerekek testhőmérsékletét és az osztályok vagy a csoportok létszámára vonatkozó korlátozások is megszűntek, moshatnak fogat az ovisok.
Újra egy teremben tanulhatnak az egy osztályba járó gyerekek, megszűnt június 1-től érvényes 20 fős korlátozás. A szülőnek már nem kell írásbeli nyilatkozatot tennie a gyerek egészségi állapotáról, de továbbra is igazolnia kell, hogy a gyereknek nincs fertőző betegsége.

Az iskolák az eredetileg engedélyezett napi kilenc óra helyett hétfőtől tíz órán át lehetnek nyitva, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy órával tovább maradhatnak a gyerekek a napköziben. Már nem tilos rendezvényeket szervezni az iskolákban, de továbbra is be kell tartani a higiéniai előírásokat. Az óvodákban már moshatnak fogat a gyerekek.
Eltörölték azt a rendelkezést is, hogy a szülő legfeljebb tíz percig tartózkodhat az iskola épületében, de a belépés módját, idejét, feltételét az adott iskola szabályozhatja. Van, ahol még mindig nem mehet be az iskolába a szülő.

Az ezzel kapcsolatos iránymutatást az iskola bejárati ajtaján kell kifüggeszteni. (l)