Helyben döntenek: példa a távoktatás és a tanítás kombinálására
Hazai hírek Kitekintő

Helyben döntenek: példa a távoktatás és a tanítás kombinálására

Branislav Gröhling oktatási miniszter és több más politikus is kijelentette, hogy az egész országra kiterjedő iskolabezárás már akkor sem lesz, ha elér bennünket a koronavírus-járvány második hulláma. A tervek szerint csak a járványgócokban található iskolákban fog szünetelni az oktatás, a többiben folytatódik a tanítás. A részleteket augusztus 17-re ígérik.

Románia már kidolgozta az ilyen helyzetekre vonatkozó forgatókönyvet, ott szeptember 14-én kezdődik a tanév. A fertőzöttebb településeken a megyei járványügyi válságstáb dönt a távoktatás bevezetéséről.

Azokat a településeket tekintik majd biztonságosnak, ahol az ezer lakosra jutó napi megbetegedések átlaga egy alatt marad, itt minden diák iskolába megy.

Ahol az utóbbi két hétben az ezer lakosra jutó napi megbetegedések átlaga meghaladja a hármat, az iskolákat bezárják, marad a távoktatás.

Ahol közepes a járványveszély (1 és 3 között van a mutató), csak a diákok egy része járhat iskolába: az óvodások, az alsó tagozatosok (1-4. osztály), és az alapiskolai és középiskolai végzős osztályok mehetnek iskolába. Ezt a három forgatókönyvet zöld, vörös és sárga színnel jelölik, hogy melyiket alkalmazzák az egyes iskolákon, arról a megyei válságstáb, a polgármester és a tanfelügyelőség dönt, a friss adatok alapján. (ti)

MÁR NEM LESZ ORSZÁGOS TÁVOKTATÁS, AKKOR SEM, HA JÖN A MÁSODIK HULLÁM

%d bloggers like this: