Egyéb kategória Hazai hírek

Koronavírusos tanévkezdés

1. A SZK Oktatásügyi Minisztériumának rendelkezése alapján 2020. szeptember 2-tól a tanévkezdés minden tanuló számára kötelező, a tanítás pedig az iskola működési rendje szerint zajlik.

2. Az iskola a tanév folyamán az aktuális intézményi járványügyi helyzetet figyelembe véve a következő módon működik:

  • zöld fázis: az iskolában egyetlen tanulónál és alkalmazottnál sem merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja,
  • narancssárga fázis: az iskola tanulói és/vagy alkalmazottai körében felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja,
  • piros fázis: fertőzött az iskola 2 vagy több tanulója/ nem pedagógiai alkalmazottja, vagy egy pedagógusa.

3. A tanév a zöld fázisban indul.

4. A tanuló iskolába lépésének napján átadja a bejáratnál a törvényes képviselő által kitöltött becsületbeli nyilatkozatot, amely az iskola honlapjáról letölthető. A becsületbeli nyilatkozat újbóli leadása kötelező a 3 napot meghaladó hiányzás esetén.

5. A szülőnek be kell biztosítania gyermeke számára két arcmaszkot és egy csomag papír zsebkendőt.

6. Amennyiben a szülő a gyermekén a COVID-19 tüneteit tapasztalja, haladéktalanul értesíti erről a gyermeke orvosát és az iskola igazgatóját. A szülő köteles a gyermeke számára elrendelt karatén tényét is azonnal jelenteni az igazgatónak.

7.Ha a fertőzés tünetei a tanulón vagy az alkalmazottakon az iskolában jelentkeznek, haladéktalanul az iskolában erre a célra kijelölt, izolációs helyiségbe kell kísérni a személyt, majd biztosítani, hogy mielőbb elhagyja az iskolát, ill. jelenteni ezt az igazgatónőnek. Az intézmény ekkor a narancssárga, ill. piros fázisra vonatkozó intézkedéseket követi.

8. A tanítás menete a Közegészségügyi Hivatal által meghatározott alapelve szerint szerveződik: szájmaszk – távolságtartás – kézfertőtlenítés.

9. Az iskola biztosítja az épületbe való belépéskor a kézfertőtlenítést. Az osztálytermekben és az illemhelyeken szintén biztosított a napi többszöri kézmosás lehetősége.

10. Az AI 1-4. évf. tanulói és pedagógusai számára kötelező a szájmaszk viselete minden esetben, ha elhagyják az osztálytermet. Az AI 5-9. évf. és a gimnázium tanulói és pedagógusai számára 2020. szeptember 14-ig kötelező a szájmaszk viselete tanítás alatt is.

11. 2020. szeptember 14-ig a tanulók lehetőség szerint ugyanabban a teremben tartózkodnak. Az osztálytermekben, amelyekben tartózkodnak a tanulók, intenzív és gyakori szellőztetés ajánlott a nap folyamán.

12. 2020. szeptember 18-ig az iskola tornaterme és erősítőterme nem használható, valamint ezekben a hetekben az alapiskolában az úszásoktatás is szünetel.

13. Az iskola biztosítja a kézfertőtlenítéshez szükséges eszközöket, a felületek napi szinten történő többszöri fertőtlenítését, a padló felmosását, a toalettek dezinfekcióját, takarítását.

14. A tanulók étkeztetését az iskola előre meghatározott időrend szerint biztosítja.

15. Szülő nem léphet be az iskola épületébe, kivéve az alapiskola 1. évfolyamában tanulók törvényes képviselőit.