Egyéb kategória Hazai hírek

Koronavírusos tanévkezdés

1. A SZK Oktatásügyi Minisztériumának rendelkezése alapján 2020. szeptember 2-tól a tanévkezdés minden tanuló számára kötelező, a tanítás pedig az iskola működési rendje szerint zajlik.

2. Az iskola a tanév folyamán az aktuális intézményi járványügyi helyzetet figyelembe véve a következő módon működik:

  • zöld fázis: az iskolában egyetlen tanulónál és alkalmazottnál sem merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja,
  • narancssárga fázis: az iskola tanulói és/vagy alkalmazottai körében felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja,
  • piros fázis: fertőzött az iskola 2 vagy több tanulója/ nem pedagógiai alkalmazottja, vagy egy pedagógusa.

3. A tanév a zöld fázisban indul.

4. A tanuló iskolába lépésének napján átadja a bejáratnál a törvényes képviselő által kitöltött becsületbeli nyilatkozatot, amely az iskola honlapjáról letölthető. A becsületbeli nyilatkozat újbóli leadása kötelező a 3 napot meghaladó hiányzás esetén.

5. A szülőnek be kell biztosítania gyermeke számára két arcmaszkot és egy csomag papír zsebkendőt.

6. Amennyiben a szülő a gyermekén a COVID-19 tüneteit tapasztalja, haladéktalanul értesíti erről a gyermeke orvosát és az iskola igazgatóját. A szülő köteles a gyermeke számára elrendelt karatén tényét is azonnal jelenteni az igazgatónak.

7.Ha a fertőzés tünetei a tanulón vagy az alkalmazottakon az iskolában jelentkeznek, haladéktalanul az iskolában erre a célra kijelölt, izolációs helyiségbe kell kísérni a személyt, majd biztosítani, hogy mielőbb elhagyja az iskolát, ill. jelenteni ezt az igazgatónőnek. Az intézmény ekkor a narancssárga, ill. piros fázisra vonatkozó intézkedéseket követi.

8. A tanítás menete a Közegészségügyi Hivatal által meghatározott alapelve szerint szerveződik: szájmaszk – távolságtartás – kézfertőtlenítés.

9. Az iskola biztosítja az épületbe való belépéskor a kézfertőtlenítést. Az osztálytermekben és az illemhelyeken szintén biztosított a napi többszöri kézmosás lehetősége.

10. Az AI 1-4. évf. tanulói és pedagógusai számára kötelező a szájmaszk viselete minden esetben, ha elhagyják az osztálytermet. Az AI 5-9. évf. és a gimnázium tanulói és pedagógusai számára 2020. szeptember 14-ig kötelező a szájmaszk viselete tanítás alatt is.

11. 2020. szeptember 14-ig a tanulók lehetőség szerint ugyanabban a teremben tartózkodnak. Az osztálytermekben, amelyekben tartózkodnak a tanulók, intenzív és gyakori szellőztetés ajánlott a nap folyamán.

12. 2020. szeptember 18-ig az iskola tornaterme és erősítőterme nem használható, valamint ezekben a hetekben az alapiskolában az úszásoktatás is szünetel.

13. Az iskola biztosítja a kézfertőtlenítéshez szükséges eszközöket, a felületek napi szinten történő többszöri fertőtlenítését, a padló felmosását, a toalettek dezinfekcióját, takarítását.

14. A tanulók étkeztetését az iskola előre meghatározott időrend szerint biztosítja.

15. Szülő nem léphet be az iskola épületébe, kivéve az alapiskola 1. évfolyamában tanulók törvényes képviselőit.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: