Egyéb kategória

Az októberi Kabócából

A Kabóca októberi száma tele van fával és erdővel. Hiszen ilyenkor, ősszel legtarkább az erdő, a fák lombkoronája a nyári zöld után ezer színre vált, jó sétálni, túrázni, bringázni a friss erdei levegőn. Hát még az őszi erdő hangjai, azokat meghallgatni mekkora élmény!

A természetjárók ezúttal bőgő szarvasokról, barcogó dámbikákról, búgó vaddisznókról, az ősszel szerelmes erdőlakók jeladásairól olvashatnak kedvenc rovatukban. Azt is megtudhatják, hol nőnek égig a fák, melyik a világ legkülönösebb, legtitokzatosabb, elvarázsolt vagy kék erdeje, s kiderül, hány éves és hol él a világ legöregebb fája.

A mese Finy Petra Bodzaszörp című kötetéből egy öreg tölgy lombjai közé varázsolt álomkunyhóról szól. Kulcsár Ferenc verseiben őszi hangok, hangulatok, színek, illatok kavarognak a csengő-bongó rímekben és ritmusokban a versoldalon.

A keménypapír mellékletben erdőlakó bagoly és maci köszönt a legkisebbekre, várja, hogy ügyesen kivágják és összeállítsák őt. Az angolul tanulók az erdő szavaival ismerkedhetnek angolul, a szlovák nyelvvel ismerkedők egy nagy versenyről olvashatnak szlovákul, a lányok pedig ráadásul néhány ötletet is találnak az októberi Kabócában arra vonatkozóan, hogyan ijesztgethetik majd egymást mindenféle félelmetes lények bőrébe bújva a hónap utolsó napján.

A lapot a kiadó címén és honlapján lehet megrendelni: www.kabocalap.com, kabocalap@gmail.com