Egyéb kategória Hazai hírek

Február 8-a az iskolanyitás óvatos dátuma

AKTUÁLIS HÍREK

És még ez sem jelenti azt, hogy akkor minden diák beülhetne az iskolapadba.

Az egészségügyi miniszter konkrétumok nélkül előadott szombati esti bejelentéséből következik mindez. Marek Krajčí közölte, a „fekete zónából” át kell kerülni a „pirosba”, hogy ki lehessen nyitni az óvodákat, az alapiskolák alsó tagozatát és a végzős osztályokat.
Ehhez az kell, hogy az új koronavírus-fertőzött száma a mostani napi 6000-ről 1000 alá zuhanjon.
Az „országos tesztelés” kifejezést gondosan kerülve Krajčí azt mondta, a kormány a „lakosság leteszteléséről” döntött. Reményei szerint ennek köszönhetően február 8-ra az összes járás átkerül a piros zónába, tehát akkor lehet kinyitni az említett évfolyamokat – ehhez azonban a következő három hétvégén tesztelés vár az országra. Február 8-tól pedig a Covid-automata alapján indulna be az élet, attól függően, hogy milyen a helyzet az adott régióban.

Frissítve: A vasárnapi kormányülést követő sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy amennyiben jól alakul a helyzet, és a Covid-automata fekete helyett pirosat mutatna, akkor február 1-jétől megnyithatnának az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai. Az általános iskola felső tagozatos diákjai és a középiskolások negatív teszteredmény ellenében térhetnének vissza az iskolapadba.

A hivatalos bejelentést ma délutánra ígéri a kormány.

Már decemberben tudni lehetett, hogy komoly és átgondolt intézkedések nélkül így alakulnak a járványszámok és még februárban is otthon lesznek a gyerekek, erről több alkalommal is írtunk, például itt:
ILYEN JÁRVÁNY SZÁMOK MELLETT MÉG FEBRUÁRBAN IS ZÁRVA LESZ AZ ISKOLA