Hazai hírek

Nem fogja kérni a szülő tesztjének felmutatását az iskola

pozitiv teszt felmutatását Hétfőtől a megnyitott évfolyamokban azok a gyerekek mehetnek iskolába, akiknek legalább egyik szülője letesztelteti magát, de nem fogja kérni a szülő tesztjének felmutatását az iskola

Mivel a munkába járáshoz és a természetjáráshoz is szükség lesz tesztre, a legtöbb szülő ezt egyébként is megteszi, azonban az iskola nem fogja ellenőrizni a tesztről kiállított tanúsítványt. A szülőnek becsületbeli nyilatkozatot kell tennie, hogy van friss tesztje. Mivel a fekete és a vörös zónákban hetente kötelező a teszt, ez az eljárás jó ideig megmarad.

Nem kötelező iskolába küldeni a gyereket, de Branislav Gröhling oktatási miniszter is figyelmeztetett, hogy az otthon maradókkal való foglalkozást nem fogják tudni biztosítani az iskolák, legfeljebb e-mailben elküldik a leckét. Emellett ha mehet iskolába a gyerek, akkor erre az időszakra nem kaphat gyermekápolási segélyt (az ún. pandémia OČR) a szülő.

Gröhling úgy véli, a távoktatásban maradt évfolyamok márciusban mehetnek iskolába – persze ez teljesen bizonytalan. Addig még tavaszi szünet is lesz, egyebek mellett azon is fog múlni a járványhelyzet alakulása, hogy mekkora mozgás lesz azon a héten.

Kérjük a kedves olvasókat, kommentben írják meg, hogy nevezi a magyar az ilyen intézkedést.