Versenyek

Harmadik lett a galántai gimi csapata a Határtalanul versenyen

A galántai Kodály gimnázium 1. A osztálya a harmadik helyet szerezte meg a Kárpát-medencei iskolák Határtalanul történelmi, irodalmi, földrajzi online vetélkedőjén.

Az első helyezett a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata, az Elit9k lett, 1 millió forint osztálypénzt nyert.
Második helyezett a kárpátaljai, beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium csapata, a BMG (Bátor Merész Gimisek).
Harmadik helyezett lett a galántai Kodály Zoltán Gimnázium Kowalsky Brothers and Sisters csapata.

Díjazás

A legjobb osztály egymillió forint pénzjutalmat kapott, a dobogósok 300-300 ezer forintot, de a fődíjon kívül is több mint ezer díjat és ajándékot osztott ki a nemzetpolitikai államtitkárság.
Az első tíz csapat részt vehet a Honfoglaló táborban augusztusban.

Az elődöntőkbe több mint 300 iskola kapcsolódott be, a döntőbe 22 csapat jutott.

Határtalanul

Határtalanul

A Határtalanul vetélkedő

A vetélkedő valamennyi fordulójában külhoni és anyaországi középiskolai osztályok versenyezhetnek egymással. A verseny résztvevői azok a külhoni és anyaországi középiskolai osztályok lehetnek, amelyek 2020. december 15. és január 31. között, a Határtalanul középiskolai vetélkedő 2020/2021 első fordulójában regisztrálnak, és a tesztet kitöltik.

Az osztály képviseletében elég, ha legalább egy fő kitölti a tesztet. A teszt kitöltése során osztálynevet, csapatnevet, emailcímet és a település, valamint az iskola nevét kell megadni. A verseny szervezői az osztályokat, csapatokat az eredmények értékelésekor régiókba (pl. Felvidék, Erdély stb.) csoportosítják.