ÁLLÁS Kitekintő

Szeretne 5527 eurós fizetésért tanítani?


Évi 66 323 eurós fizetéssel keresnek tanárt egy skóciai szigetre. A bökkenő csak az, hogy ehhez egy olyan kis szigetre kell menni, ahol összesen alig van gyerek az iskolában. Új iskolaigazgatóját – tanárát kereső skót Fair-sziget egyetlen általános iskolájában, jelenleg három tanulóval foglalkoznak – írta meg a The National.

Az újonnan érkező kolléga feladata, hogy biztosítsa a diákok számára a megfelelő készségek elsajátítását, továbbá a sziget virágzó közösségének részese legyen. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a kreatív okításra: a gyerekek egyrészt foglalkozhatnak az iskolakerttel, másrészt tanulmányozhatják a sziget természetét, kultúráját. A kis Fair-szigetet mindössze 60 fő lakja, a Skóciához tartozó Orkney-szigetek és a Shetland-szigetek között található.

Fair Isle Szeretne 5527 eurós fizetésért tanítani?
Szeretne 5527 eurós fizetésért tanítani?

„Rengeteg lehetőség van a kreatív tanításra – a gyerekek mindig szívesen foglalkoznak az iskolakertünkkel, valamint a természeti világ és a sziget kultúrájának tanulmányozásával, amelynek fontos része a zene, a kötés és a crofting.

„A megfelelő személy számára Fair Isle nagyszerű hely, és lehetőséget nyújt arra, hogy kapcsolatokat építsenek ki a gyerekekkel és a támogató helyi közösséggel.”

nyilatkozta Robin Calder a Shetland Islands Council minőségfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója, és elmondta azt is, hogy:

 „Ez egy óriási lehetőség egy vezető tanárnak, vagy tanárjelöltnek, hogy csatlakozzon Fair Isle vibráló közösségéhez, és továbbvigye az iskolát.

Szeretne 5527 eurós fizetésért tanítani?
A sziget kultúrájának fontos része a zene, a kötés és a crofting.

Ez egy egyedülálló, „egyszer az életben” lehetőség arra, hogy részese legyen Fair Isle barátságos, dinamikus szigetközösségének, amely félúton fekszik az Orkney-szigetek és a Shetland-szigetek között. A Fair Isle Általános Iskola egy felekezeten kívüli iskola, amely a kisiskolásoktól a 7. osztályosokig neveli a diákokat.

Az intézmény a hivatalos, kormányzati oldalon hirdeti a posztot, heti 35 órás munkaidővel és évi 56 787 fontos fizetéssel. Ez 66 323 eurót jelent. A jelentkezés augusztus 29-én zárul. 

A bejegyzéssel kapcsolatos további részletekért kérjük, vegye fel a kapcsolatot: Robin Calder, ügyvezető igazgató, a 01595 744745 számon vagy a robin.calder@shetland.gov.uk e -mail címen…