Hazai hírek

Kassán máris karanténba került kilenc alapiskolai osztály

Kassán
(Pixabay)

Kassán máris karanténnal kezdenek az alapiskolák. Két hét karanténszünettel kezdődik a tanév nyolc kassai alapiskola összesen kilenc osztályában – jelentette be honlapján az önkormányzat.
A tanítás szeptember 16-án, illetve 17-én folytatódik az egyes osztályokban, ahol fertőzött tanulót találtak. Az önkormányzat annyit közölt, hogy főleg olyan gyerekekről van szó, akik a vakáció végén külföldi úton vagy nyári táborban voltak, és mivel pozitív lett a tesztjük, az egész osztálynak karanténba kell vonulnia. Tehát máris két hét távoktatás jön, eközben a tantermi tanítást is meg kell oldani a többi osztályban.
Összesen 230 tanuló van karanténban.
A szülőket arra kérik, hogy csak egészséges gyereket küldjenek iskolába, akinél bármilyen légúti megbetegedésre utaló tüntet jelentkezik, az maradjon otthon.

A tanulók a szünidő végén fertőződtek meg

Beata Lopušňáková, a kassai városi tanács oktatási osztályának vezetője szerint az iskolaigazgatók tájékoztatása szerint a pozitív esetek főleg a táborokban és a vakáció végén szabadságon lévő tanulók körében fordultak elő.

„Ezek a számok, amelyeket a még mindig nemrégiben tartott ünnepek befolyásoltak, természetesen nem tesznek minket boldoggá. A gargalizáló PCR-önvizsgálatok eredményei fokozatosan érkeznek be az iskolákba. Reméljük, hogy a következő napokban minél több gyermek tud majd részt venni az órákon. Továbbra is arra szeretném kérni a szülőket, hogy legyenek felelősségteljesek, és küldjék iskolába egészséges, légzőszervi megbetegedések tünetei nélküli gyermekeiket. Ellenkező esetben az egész osztályt karanténba kell zárni a pozitív teszteredményt követően az Oktatási Minisztérium covid gépe alapján. Még a legjobb online tanítás sem helyettesítheti a gyerekek iskolai jelenlétét” – zárta gondolatait.

Kedden a tanulók igazgatói szabadságon vannak

Hozzátette, hogy Kassa városa, más önkormányzatokhoz hasonlóan, Ferenc pápa kassai látogatásával kapcsolatban szervezési és biztonsági okokból javasolta az általános iskolák igazgatóinak a rendkívüli szabadság bejelentését. Szeptember 14-én, kedden a város fennhatósága alá tartozó általános iskolák zárva lesznek, az óvodák azonban továbbra is normál üzemben működnek.